Vita Hus och Svarta Knutar (2018)

VITA HUS OCH SVARTA KNUTAR (2018)

Site-specific textile installation presented in the exhibition with the same name at Galleri Svarta Gran; Borlänge.

Galleri Svarta Gran är placerad i källare, i botten av en villa. En källare på någon annans gata. En trappa ner i någon annans kropp. Någon annans hem. När jag klev ner i källaren första gången kändes det som att jag klev in i något privat. Hemligt. Med en spännande förväntning och förundran över vad skulle jag möta där nere i huskroppens innersta, underjordiska rum. Denna kala, stilla, tomma plats med så mycket känslomässig laddning.  

Redan där och då bestämde jag mig för att bygga en tredimensionell teckning med rummet och just den här upplevelsen som utgångspunkt. En platsspecifik installation som balanserar sig genom kontrasten mellan det vita rummet och den svarta linjen. ”Dramatisk stillhet” har varit ord som lett vägen. Med hjälp av handens arbete tecknar jag långsamt fram former och linjer som speglar källarrummets inneboende mystik och tysthet. Pärlor på tråd utgör grunden i installationen, där varje knut är laddad med tid och i varje minut finns en tanke.